Didaktičke aktivnosti

Udruga već dugi niz godina organizira tečejeve talijanskog jezika i kulture, za sve uzraste od osnovne škole pa do polaznika „treće dobi“ – godine nam nisu važne! Tečajevi se odvijaju u malim skupinama, u izvrsno opremljenim predavaonicama, a predavači su visoko kvalificirani profesori talijanskog jezika i izvorni govornici. Razine tečajeva kreću se od početničke skupine polaznika pa do najviše razine koja omogućuje polaznicima potpuno usmeno i pisano komuniciranje na talijanskom jeziku.

U suradnji sa školama talijanskog jezika i kulture Dante Alighieri u Italiji, poglavito u nama najbližoj regiji Marche, polaznici naših tečajeva imaju mogućnost ostvariti znatan popust pri upisu na njihove ljetne i zimske tečajeve. Budući da surađujemo s renomiranim školama u manjim gradovima, takvi su tečajevi u Italiji primjereni svima, osobito studentima i srednjoškolcima koji u tim sredinama imaju mogućnost druženja sa svojim vršnjacima iz cijeloga svijeta, uz pomno cjelodnevno praćenje njihova učenja, izvannastavnih aktivnosti i slobodnog vremena.

Pored toga, Udruga organizira ispite te također i pripreme za polaganje međunarodno priznatih ispita iz talijanskog jezika i kulture PLIDA (Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri). Ispiti se odvijaju u prostorijama Udruge, ocjenjuju u središtu PLIDA u Italiji koje izdaje certifikate. Ovisno o razini, izdani certifikati omogućuju mladim ljudima upise na sveučilišta u Italiji, bez posebnog polaganja ispita o znanju talijanskog jezika, te eventualno zapošljavanje u zemljama E.U. na radnim mjestima za koja se traži poznavanje talijanskog jezika.