![](http://dantealighieri-split.hr/wp-content/uploads/2020/03/Knjiga-pozadina-scaled.jpg)
Glosar kuhinjske i kulinarske terminologije romanskog podrijetla u splitskom dijalektu
Recenzent: Žarko Muljačić
Izdavač: Dante Alighiri Split, Split 2004., 129. str
![](http://dantealighieri-split.hr/wp-content/uploads/2020/03/glosar.jpg)
Knjiga je nastala kao plod istraživanja pisane leksičke dijalektalne građe te ankete provedene među raznim dobnim skupinama današnjih stanovnika Splita, da bi se utvrdilo koliko je i kakvih romanskih relikata bilo i ostalo do naših dana u splitskome govoru u području kuharstva i kulinarstva, te odakle su ušli u taj govor.
Glosar sadrži nešto manje od petsto riječi, podijeljenih u semantičke kategorije kao što su oprema kuhinje, međujela, riba, meso, prilozi, slastice itd. Sve su riječi akcentuirane, pa će ostati kao vjerodostojno svjedočanstvo o jednome dijalektu u nestajanju, što anketa nedvojbeno potvrđuje.
Maloprodajna cijena: 120,00 kn