Glosar kuhinjske i kulinarske terminologije romanskog podrijetla u splitskom dijalektu

Autori: Ljerka Šiminković i Maja Kezić
Recenzent: Žarko Muljačić 
Izdavač: Dante Alighiri Split, Split 2004., 129. str

Knjiga je nastala kao plod istraživanja pisane leksičke dijalektalne građe te ankete provedene među raznim dobnim skupinama današnjih stanovnika Splita, da bi se utvrdilo koliko je i kakvih romanskih relikata bilo i ostalo do naših dana u splitskome govoru u području kuharstva i kulinarstva, te odakle su ušli u taj govor.

Glosar sadrži nešto manje od petsto riječi, podijeljenih u semantičke kategorije kao što su oprema kuhinje, međujela, riba, meso, prilozi, slastice itd. Sve su riječi akcentuirane, pa će ostati kao vjerodostojno svjedočanstvo o jednome dijalektu u nestajanju, što anketa nedvojbeno potvrđuje.

Maloprodajna cijena: 120,00 kn

Dante Alighieri Split

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: