Burni život jednog Dalmatinca

La vita movimentata di un dalmata
Autor: Ljerka Šimunković 
Recenzenti: Nataša Bajić-Žarko, Joško Belamarić, Rita Tolomeo
Izdavač:Dante Alighieri Split
Split 2013., 374 str., ilustrirano
Taj “… jedan Dalmatinac…” davno je zaboravljeni Višanin Alviž Geniceo (Vis 1767.- Vis 1840.) koji je, u ranoj mladosti, otišao s otoka u veliki svijet, u njemu stekao ogromno bogatstvo, družio se i prijateljevao s najutjecajnijim ljudima svojega vremena – od knezova,  kraljeva i careva do pape – a potom to bogatstvo izgubio i vratio se na rodni otok, osiromašen i usamljen, i u Visu skončao svoj izuzetan životni put.
Bez izravnih i legitimnih potomaka, na Visu su mu jedini tragovi ostali tek u matičnim knjigama, sve je ostalo sjećanje na njega izgubljeno. Srećom, iza njega je ostala gotovo posve nevjerojatna rukopisna autobiografija i nekoliko stotina pisama, njemu upućenih, koja potkrepljuju njezinu vjerodostojnost.
Autorica monografije ne samo da je tu opsežnu arhivsku građu iscrpno kritički obradila, prevela na hrvatski i komentirala, nego je pošla na putovanje tragovima koje je viški pustolov u rukopisima ostavio, a potom ju pretočila u knjigu od gotovo 400 stranica koju se može čitati i kao povijesni dokument i kao uzbudljivo štivo o čovjeku, vremenu i prostoru u kojemu je živio.

 

Maloprodajna cijena: 120,00 kn

Dante Alighieri Split

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: